Nieuws

Je kunt hier nieuws, berichten en interessante weetjes vinden. Deze worden regelmatig van de laatste update’s voorzien.

 • Goedendag!

  In het kader van mijn echo-opleiding loop ik stage bij Echo in Eindhoven. Graag stel ik mezelf daarom even voor.

  Ik ben Marloes Schoonen, 26 jaar en verloskundige. Ik kom uit Veldhoven en werk momenteel in ’s-Hertogenbosch als verloskundige bij een gezellige praktijk. Echo’s zijn onmisbaar in ons werk en daarom start ik in augustus 2017 aan de echo-opleiding. Stage lopen is daarbij belangrijk en het is heel fijn dat dit bij Echo in Eindhoven mogelijk is, waar ik mee zal kijken met de echo’s en deze ook onder begeleiding zal uitvoeren.

  Ik zie er naar uit om u te ontmoeten! Mocht u bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid tijdens de echo is dit geen probleem, u kunt dit aangeven bij Leonie.

foto-marloes

 

Echo Eindhoven 3/4D

 

 • Echo Eindhoven heeft een splinternieuw echoapparaat!

Hoera: Echo Eindhoven heeft een splinternieuw super luxe echoapparaat! De kwaliteit van het apparaat is hetzelfde als in academische ziekenhuizen! Een scherper beeld is niet mogelijk. Het echo aanbod is uitgebreid met 3/4D pretecho’s in HD-live kwaliteit. HD-live is de meest geavanceerde echoscopische techniek voor het maken van 3/4D beelden. Ik ben ontzettend trots dat ik in mijn echo praktijk als één van de weinigen in Nederland gebruik kan maken van deze mooie techniek… maar hoe werkt het?

3/4D HD-live is een methode van rendering (omzetten in digitaal beeld) die verbazingwekkend realistische beelden van je ongeboren kindje geeft. De kracht van HD-live zit in de haarscherpe, egale beelden en fraaie belichting.

 

hd-live-foto-1ge-hd-live-foto-2ge-hd-live-foto-3

 

 • Cadeaubon Echo Eindhoven

Vanaf nu verkrijgbaar! Verras je vriendin, zus, dochter, collega met orgineel cadeau! Leuk om te geven en krijgen. Bijvoorbeeld voor een verjaardag, babyshower of kerst! Je kunt kiezen voor een 2d pretecho of een geslachtsbepalende echo. Deze cadeaubon kost €30. Voor meer informatie neem gerust contact op.

Cadeaubon

Cadeaubon

 • Stagiare:

nieuws-echo-eindhoven

Even voorstelllen:

Mijn naam is Dorothé Wassink-Hoeks. Na mijn studie “Vroedkunde” aan de KHK in Turnhout (België) ben ik in 2004 als klinisch verloskundige gaan werken in ziekenhuis Bernhoven (Oss/Veghel/Uden). Als aanvulling heb ik in 2007 in Utrecht de opleiding ”Klinische verloskunde” gevolgd. Na deze uitbreiding van mijn kennis en kunde kwam er gezinsuitbreiding. In 2009 werden Fenne, Tijn & Daan geboren en in 2011 volgde Ninte. Het is een voorrecht om een ervaringsdeskundige te mogen worden. Om mezelf verder te ontwikkelen start ik vanaf 30 augustus 2016 met de opleiding Echoscopie Basis aan de Fontys in Eindhoven.

Vanaf 14 september loop ik stage bij Echo Eindhoven. Graag tot ziens aldaar!

Heb je liever geen stagiare tijdens de echo, dat is niet erg, laat het gerust even weten!

Dorothé is immidels geslaagd in juni 2017! Wij wensen haar veel echo plezier!

 • Zwangerschapskalender:

Vind je het leuk om de ontwikkeling van jullie kindje per week te volgen? Hier kun je je aanmelden voor een leuke en betrouwbare zwangerschaps tool!

 • Bereken je uitgerekende datum:

Wil je weten wat je uitgerekende datum is op basis van je menstruatiepatroon? Kijk dan snel op deze pagina!

 • SEO/ 20 weken echo:

Download hier de brochure die jullie alle informatie geeft rondom de 20 weken echo. Deze word in Eindhoven gemaakt door Diagnostiek voor U.

 • NIPT test:

Weet je al wat de NIPT test inhoudt? De NIPT (de afkorting staat voor Niet Invasieve Prenatale Test) is een nieuwe test, waarbij bloed van de zwangere wordt afgenomen en onderzocht in een laboratorium. In het bloed van de moeder is ook DNA (erfelijk materiaal) van het kind aanwezig.  Dit DNA is afkomstig van de placenta (moederkoek). Met de NIPT kan dit DNA van het kind worden onderzocht op trisomie 21 (downsyndroom), trisomie 18 (edwardssyndroom) en trisomie 13 (patausyndroom). Het laboratorium onderzoekt dan of er teveel DNA van de chromosomen 21, 18 en 13 aanwezig is. Te veel DNA van deze chromosomen is een sterke aanwijzing voor trisomie 21, 18 of 13 bij het ongeboren kind. Je kunt hier meer over lezen op www.meerovernipt.nl.